Nieuws
Red de circusdieren!

Red de circusdieren! Circusdieren zijn hoffelijk en galant in de omgang.WNBF start landelijke petitie

 

Schokkend nieuws: de nieuwe regering gaat circusdieren verbieden! Het Wereld Natuurbestrijdingsfonds is verbijsterd. Circusdieren zijn de enige dieren die hoffelijk zijn in de omgang en ook nog eens een goede vakopleiding hebben gevolgd. Ze zijn volledig geïntegreerd in onze maatschappij. En uitgerekend deze succesvolle diergroep wordt de wildernis weer ingestuurd. Dit mag niet gebeuren!

Lees meer...
 
Wie is Tofik Dibi?

tofukoala

Hondenliefhebbers gaan lijken op hun hond.

De gelijkenis tussen dierenbeschermers en beschermde dieren echter blijkt zo verbluffend dat er nog steeds onduidelijkheid is over de vraag: wie van de twee is nou Tofik?

 

 
Zorgolifant vermoord door Spaanse koning
zorgolifantMieke in betere tijden. Na het rondbrengen van het ontbijt is ze bezig met het temperaturen van een patiënt.

Vorig jaar opende het WNBF in Botswana feestelijk de eerste olifantenkliniek ter wereld die gerund wordt door de olifanten zelf. Gisteren bereikte ons het verbijsterende bericht dat een personeelslid van de kliniek is vermoord door Juan Carlos, koning van Spanje. Het WNBF is diep geschokt.

De betreffende olifant, Mieke, was vanaf de opening van de kliniek werkzaam als zorgolifant op de afdeling Geriatrie. Een kleine wandeling tijdens de lunchpauze werd haar fataal. Dat de moord niet werd gepleegd door een stroper maar door een lid van een koningshuis, is voor het WNBF extra navrant. Wij betreuren het dat we na het overlijden van Prins Bernard de veiligheidsprotocollen hebben aangepast. Trainingen waren niet langer gericht op het snel herkennen van leden van een koningshuis. Het was ons namelijk niet bekend dat Juan Carlos erevoorzitter was van het Wereld Natuurfonds. Een kapitale fout die Mieke fataal is geworden. Het WNBF heeft een condoleanceregister geopend voor iedereen die zijn medeleven wil getuigen met dit dramatische verlies.

 
Een half uur Premtime voor slachtoffers van dieren

premtimeAfgelopen vrijdag (6 april) was de directeur van het WNBF te gast bij Prem Radhakishun op Radio 1. De hele uitzending stond in het teken van het leed dat ons wordt aangedaan door dieren en natuurlijk veel aandacht voor het Meldpunt Overlast Dieren. Er was ook ook een letselschade advocaat die haarfijn uitlegde dat we in de meeste gevallen kansloos zijn na een aanval van een dier. Het werd ondanks de treurige verhalen van bellende slachtoffers toch een vrolijk half uurtje.

Lees meer...
 
Premier Rutte start landelijke petitie WNBF: 'Zeehondjes zijn lui'

Mark Rutte en Theo van Duren'Dit kan zo niet langer!'

OSS - Premier Mark Rutte gaf afgelopen zondag het startschot voor de landelijke petitie 'Zeehondjes zijn lui'. In de kolkende grote zaal van De Groene Engel in Oss nam hij uit handen van Theo van Duren, directeur van het Wereld Natuurbestrijdingsfonds (WNBF), het 'Zeehondjes zijn lui'-shirt in ontvangst. "Willen wij het land er weer bovenop helpen, dan wordt het de hoogste tijd om de zeehondjes stevig aan te gaan pakken", zei hij in een vlammend betoog. "Dit kan zo niet langer!"


Onder luid applaus en instemmend gejuich van de 400 aanwezigen vervolgde Rutte: "Het positieve beeld dat door de Groene Khmer van zeehondjes wordt neergezet, staat haaks op de werkelijkheid. Zeehondjes staan veel te laat op en voeren de hele dag geen donder uit. Zodra ze echter worden aangesproken op hun gedrag, wenden ze voor ernstig ziek te zijn. Maar het zijn altijd vage klachten: onderrug, bekkeninstabiliteit, burn out. U kent het wel. En deze dieren moeten dan een voorbeeld zijn voor onze jeugd? Ik zeg driewerf néé! Als dit gedrag een voorbeeld moet zijn voor onze jeugd, dan gaat ons land ten onder. Dus bij deze roep ik al mijn onderdanen op om vandaag nog de petitie te ondertekenen!"

Voor het ondertekenen van de petitie: www.luiezeehondjes.petities.nl.

 

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 6
Banner