Hoe voorkomen dat je te laat aflost op je persoonlijke lening

Natuurlijk proberen we allemaal de eindjes aan elkaar te knopen, onze schulden te betalen, de deadlines te halen. Maar soms zit het leven ons gewoon in de weg. Helaas is op tijd betalen een essentiële factor die bepalend is voor een goed kredietprofiel. Een goed kredietprofiel is uw sleutelpas naar gemakkelijke toegang tot financiële hulp wanneer u die nodig heeft. Het missen van een betaling kan dus een deuk in uw verder vlekkeloze staat van dienst slaan. 

Volgens statistieken van de online site ValuePenguin heeft het gemiddelde Amerikaanse huishouden een mediane schuld van $5.700, terwijl 38,1% van alle huishoudens een creditcardschuld heeft. De meerderheid van de Amerikanen begrijpt het belang van een goed krediet, maar het is iets heel anders om die cijfers hoog te houden. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek naar een mogelijkheid om geld lenen zonder bkr check, wat je een hoop tijd kan schelen. 

Goed om te weten, er zijn een aantal manieren die u kunt volgen om nooit die kritieke schulden te missen:

Combineer Leningen in één Nieuwe Lening

Schuldconsolidatie is een veelgebruikte en effectieve manier om niet in de war te raken van meerdere schulden. Door het combineren van uw schulden in een lening, hoeft u slechts een enkele betaling te doen elke maand. Een mini lening afsluiten bij spaarbuidel is een mogelijkheid die zeker te overwegen is., om zo hoge renteschulden af te betalen. 

Controleer regelmatig de post of e-mail voor updates

Kredietverstrekkers stellen een manier in om u te verwittigen wanneer uw betalingen verschuldigd zijn. Credit card bedrijven bijvoorbeeld, zijn wettelijk verplicht om u een heads up 21 dagen voordat u moet uw betaling te geven. Houd uw post of e-mail altijd in de gaten. Het loont ook de moeite om op uw digitale kalender herinneringen te maken aan deze belangrijke data.

Profiteer van technologie

Technologie heeft lenen de afgelopen jaren steeds makkelijker en toegankelijker gemaakt. Het is dan ook geen verrassing dat de meeste bedrijven tegenwoordig een kant-en-klare iOS- of Android-app hebben om u te helpen uw rekeningen te beheren, te plannen en uw betalingen bij te houden. Zorg ervoor dat u deze belangrijke applicaties downloadt en installeert op uw smartphone (indien van toepassing) en doe kredietverlening op de directe en probleemloze manier.

Autopay is uw vriend

Stel uw betalingen automatisch in om uzelf het gedoe van het onthouden van betalingen te besparen, met het risico dat u het vergeet en een betaling mist. Sommige kredietverstrekkers bieden rentekortingen aan voor diegenen die ervoor kiezen gebruik te maken van autopay-diensten.

Betaal vroeg, betaal extra

Als uw leningsovereenkomst niet in strijd is met vooruitbetaling, kunt u altijd uw schulden vooruitbetalen zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. Als u wat extra geld over hebt, kunt u dat gebruiken als een extra betaling voor de lening, zodat u die sneller kunt afbetalen.

Eerlijkheid gaat een lange weg

Als u weet dat u te laat gaat zijn voor uw verschuldigde betaling, neem dan contact op met uw kredietverstrekker – zo vroeg mogelijk. Kredietverstrekkers zullen u helpen een plan te maken zodat u uw goede betalingsverplichtingen kunt nakomen. Het loont de moeite om eerlijk te zijn. Geef uw redenen en help hen u een verstandige oplossing te vinden.

Wat zijn de gevolgen van te late betaling?

Sommige kredietverstrekkers kunnen u laten betalen voor te late betalingen. Het bedrag hangt onder meer af van het type lening dat u hebt en hoe lang u al achterstallig bent.

Er is een mogelijkheid dat uw geldschieter uw JKP (Jaarlijks Percentage Tarief) zal verhogen als boete.

Laattijdige betalingen kunnen uw kredietscore schaden en uw kredietwaardigheid verminderen.

Meerdere late betalingen kan ertoe leiden dat uw schuld wordt overgedragen aan een incassobureau, die een meer agressieve aanpak heeft in het maken van u betalen voor wat u verschuldigd bent.

Het is gemakkelijk om betalingen afgehandeld te houden als u weet waar u aan toe bent. Het belangrijkste geheim is om proactief te zijn. Houd een tracker bij van uw betalingsschema’s, weet waar uw fondsen vandaan komen, en heb een gestage herinnering aan de verschuldigde bedragen. Deze adviezen werken het best als u uw zinnen erop zet.

Write a Comment

Your email address will not be published.

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share