WNBF opent Meldpunt Overlast Dieren

'Jaarlijks honderdduizenden slachtoffers van geweld, vernieling en pesterijen'

meldpuntDagelijks komen er op ons secretariaat klachten binnen over wangedrag door dieren. Bijten, steken, slaan, schoppen, wildpoepen, copuleren in het openbaar, vernielingen; het is aan de orde van de dag. Alleen al afgelopen jaar hebben 17.895 mensen zich laten behandelen bij een eerste hulppost na te zijn aangevallen door een hond. Het is het topje van de ijsberg. Den Haag moet worden wakker geschud. Daarom openen we vanaf vrijdag 30 maart het Meldpunt Overlast Dieren you could try these out. Het doel is om de vele vormen van dierenoverlast zo volledig mogelijk in kaart te brengen.

Het WNBF heeft een uitgebreid enquêteformulier opgesteld. Zowel de verschillenden vormen van overlast worden geïnventariseerd als de dieren of diergroepen die ervoor verantwoordelijk zijn. Mensen denken bij overlast in eerste instantie aan honden of Shetlandpony’s, maar een kleine greep uit de meldingen van afgelopen week maakt de omvang van het probleem duidelijk: geweldsoverlast op een kinderboerderij in Duiven na een gecombineerde aanval door gemengd klein vee; instortoverlast in Terwolde waar de kapconstructie van een woonhuis verpulverd bleek door de boktor; struikeloverlast door molshopen bij een bejaardentehuis in Bennekom, en kijk eens wat er gebeurt nu de lente weer is aangebroken. Muggen, dazen, teken en wespen maken de openbare ruimte onveilig en achtervolgen je tot in de slaapkamer.Aandacht voor slachtoffers
Om te kunnen komen met een pakket gerichte maatregelen om de overlast te bestrijden, worden ook de slachtoffers minutieus in beeld gebracht. Wij hebben aanwijzingen dat er relaties liggen tussen vormen van dierenoverlast en specifieke kenmerken van slachtoffers. In wat voor gebied wonen ze? Wat is hun maatschappelijke status? Ook gegevens over hobby’s, religie, leeftijd, geaardheid of afkomst kunnen belangwekkend materiaal opleveren voor een effectieve aanpak. Het WNBF wil nog voor het zomerreces een rapport aanbieden aan de minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten.

Hebt u ook last van overlast door dieren? Ga dan nu naar www.meldpuntoverlastdieren.nl

 

 
Banner