Acties WNBF

Een betere wereld achterlaten voor onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen? Geen sprake van! Wij hebben de rotzooi van de vorige generatie opgeruimd, onze nazaten ruimen de onze maar op. Ze zoeken het maar uit. Het WNBF zet zich alleen maar in voor een betere wereld nú. Zodat we er zelf tenminste ook wat aan hebben. Om deze prachtige doelstelling uit te dragen, voeren we acties te land, ter zee en in de lucht. Houd onze actie-agenda in de gaten en doe mee!WNBF opent Meldpunt Overlast Dieren

'Jaarlijks honderdduizenden slachtoffers van geweld, vernieling en pesterijen'

meldpuntDagelijks komen er op ons secretariaat klachten binnen over wangedrag door dieren. Bijten, steken, slaan, schoppen, wildpoepen, copuleren in het openbaar, vernielingen; het is aan de orde van de dag. Alleen al afgelopen jaar hebben 17.895 mensen zich laten behandelen bij een eerste hulppost na te zijn aangevallen door een hond. Het is het topje van de ijsberg. Den Haag moet worden wakker geschud. Daarom openen we vanaf vrijdag 30 maart het Meldpunt Overlast Dieren you could try these out. Het doel is om de vele vormen van dierenoverlast zo volledig mogelijk in kaart te brengen.

Het WNBF heeft een uitgebreid enquêteformulier opgesteld. Zowel de verschillenden vormen van overlast worden geïnventariseerd als de dieren of diergroepen die ervoor verantwoordelijk zijn. Mensen denken bij overlast in eerste instantie aan honden of Shetlandpony’s, maar een kleine greep uit de meldingen van afgelopen week maakt de omvang van het probleem duidelijk: geweldsoverlast op een kinderboerderij in Duiven na een gecombineerde aanval door gemengd klein vee; instortoverlast in Terwolde waar de kapconstructie van een woonhuis verpulverd bleek door de boktor; struikeloverlast door molshopen bij een bejaardentehuis in Bennekom, en kijk eens wat er gebeurt nu de lente weer is aangebroken. Muggen, dazen, teken en wespen maken de openbare ruimte onveilig en achtervolgen je tot in de slaapkamer.

Lees meer...
 
En wie legt de eerste klimaatboom plat? Prinses Máxima!
klimaatboomWat een verrassing! Geheel onverwacht verscheen prinses Máxima in Uden om onze actie tegen klimaatbossen te ondersteunen. Nadat ze de aankondiging had gezien op onze site, zo vertelde ze, was ze meteen op zoek gegaan naar haar bijl, haar chauffeur gebeld en spoorslags afgereisd naar het zuiden. "Deze actie raakte me diep in het hart", zegt Máxima. "Wat ik het meeste mis van mijn geboorteland, is het mooie weer. Hier is het meestal koud en nat. Dit schitterende voorjaarsweer moeten we zien te behouden. Daar wil ik graag bij helpen." En zo kon het gebeuren dat om exact vijf minuten voor twaalf, onze eigen prinses met een welgemikte klap de eerste klimaatboom omlegde. Leve de koningin!
 
WNBF bindt strijd aan met schadelijke klimaatbossen

Landelijke actie ‘Steun opwarming aarde’ start in Uden

theometbijlHet Wereld Natuurbestrijdingsfonds gaat de komende weken actievoeren tegen de klimaatbossen in Nederland. Volgens het WNBF vormen deze bossen een ernstige bedreiging voor het klimaat in Nederland. Er wordt teveel CO2 uit de lucht gehaald met als gevolg een dramatische daling van de temperatuur. Zaterdag 21 mei is de start van de landelijke actie ‘Steun opwarming aarde’ bij het klimaatbos aan de Patrijsweg in Uden. Om 11.55 uur zal WNBF-directeur Theo van Duren de eerste boom van het onlangs geplante klimaatbos om gaan leggen.

Lees meer...
 
Melkvee Hedwigepolder schrijft zich massaal in voor zwemcursus WNBF

koeinwaterGerda II : 'het is eng, maar we hebben geen keus'.

Afgelopen week meldden zich de eerste twaalf leerlingen voor de cursus Basiszwemmen 1 die gegeven wordt door het WNBF. "De dieren bleken meer last van watervrees te hebben dan wij al vermoedden. Daarom zijn we begonnen met pootjebaden", zegt zwemleraar Benno Laarakkers. "Het zal nog wel even duren voor ze het diepe in gaan, maar uiteindelijk maken we er echte zeekoeien van."

 
Hedwigepolder wel of niet onder water?

duikhondDieren kunnen onzekerheid niet langer aan.

WNBF schiet te hulp!

Binnenkort start het WNBF een cursus zwemmen en duiken voor alle dieren van goede wil in de Hedwigepolder, want dit kan zo niet langer. Al jarenlang wordt er gediscussieerd over het al dan niet onder water zetten van deze Zeeuwse polder. Het huidige kabinet wil verder onderzoek, de commissie Nijpels is tegen en wil de dijken liefst vandaag nog opblazen. Dit leidt tot enorme stress onder de dieren van goede wil omdat het merendeel de zwemkunst nauwelijks meester is. De volgende diergroepen kunnen zich inschrijven bij het WNBF:

1. Rundvee
2. Gemengd vee
3. Schapen en schaapachtige
4. Pluimvee behalve luidruchtige hanen
5. Boerderijhonden die niet bijten

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 3
Banner