Sukkels
Goede dieren staan elke dag welgemutst op, slechte dieren staan chagrijnig op. De sukkels echter zouden het liefst blijven liggen. Als een berg zien ze op tegen de dag die komen gaat. Hun grote probleem is hun gebrekkige verstand. Dit leidt ertoe dat ze door onderschatting van de omstandigheden c.q. overschatting van hun capaciteiten (kenmerk van de domoor), de meest dwaze capriolen uithalen die gedoemd zijn te mislukken.

Ooievaars ook al geen verstand van bouwen

ooievaar60.000 gezinnen zonder stroom in Drenthe

Bij rijke mensen met een heel groot huis, droppen ze één kind. Bij de minder bedeelden in een flatje in Slotervaart droppen ze er tien. Ze rotzooien maar wat aan onze gevederde vrienden. En van bouwen hebben ze ook al geen verstand. Want afgelopen zondag heeft een ooievaar het elektriciteitsnetwerk in het zuiden van Drenthe en de Kop van Overijssel platgelegd. Ongeveer 60.000 huishoudens moesten het een tijdje zonder stroom stellen omdat meneer de ooievaar het wel een goed idee vond om een nest te gaan bouwen bij een transformatorstation in Zwartsluis. Dit waarschijnlijk met de gedachte dat het best wel praktisch is om wat stroom bij de hand te hebben tijdens de bouw. Maar ja, één keer eventjes niet opletten bij het aanvoeren van materiaal en je krijgt in de gaten dat 100.000 Volt toch wel wat veel is van het goede. Misschien de volgende keer toch iets langer nadenken bij het zoeken van de juiste locatie. Maar ja, dat ze daar moeite mee hebben was al bekend.

 
Deze sukkel is een massamoordenaar!

Sukkelig hert.Bij gevaarlijke dieren denken we aan haaien, leeuwen, schorpioenen honden of slangen. Nooit aan een hert. Toch maakt dit dier elk jaar méér slachtoffers onder de mensen dan alle andere dieren bij elkaar. Niet uit bloeddorst, maar omdat hij ongelooflijk stom is. Je ziet het aan de manier waarop hij altijd in een camera staart. Precies zo staart hij ook naar een jachtgeweer. Hij heeft werkelijk geen idee wat er aan de hand is. Nooit. Het hert is op aarde gezet zonder hersens, zonder functie en zonder doel. Hij heeft er dan ook geen weet van dat er ook nog soorten bestaan die wel hersens hebben en die wel weten waar ze naar toe willen en die speciaal daarvoor wegen hebben aanlegd waar ze met dik 100 kilometer per uur overheen razen. Wil je zo'n weg veilig oversteken, dan moet je eerst links kijken, dan rechts kijken, dan wéér links kijken en dan pas oversteken. Maar dat krijg je dus aan een onbenul niet uitgelegd.

 
Uitgestorven pad herrijst op ander continent!

kihansi spray toadOnlangs sloeg de directeur van het Wereld Natuur Fonds, Johan van de Gronden, groot alarm. In 2008 zouden er 16 diersoorten zijn uitgestorven. Hij noemt het een ware uitstervingscrisis en eist maatregelen. In eerste instantie dacht ik dat hij met ‘crisis’ bedoelde dat er te weinig werd uitgestorven. Van Der Gronden bedoelde echter het tegenovergestelde. Hij gaf echter niet aan om welke diersoorten het ging. Nader onderzoek van het WNBF wijst uit dat het gaat om een aantal Polynesische boomslakken en om een paddensoort in Tanzania: de Kihansi Spray Toad. Een investering in duurzame energie werd de pad fataal, zo leek...

Lees meer...
 
Buizerd

buizerdAls je vanuit Reek de dijk op fietst richting Ravenstein, moet je naar rechts blijven kijken in de richting van Keent. Want daar woont een buizerd. En dat is een ongelooflijke sukkel. Ik zag hem voor het eerst in het voorjaar toen hij op een jonge boom afvloog en aanstalten maakte om te gaan landen. Ik dacht dat hij tijdig in zou zien dat het een vergissing was, want de takken waren veel te dun voor zo’n groot beest.

Maar nee hoor, hij vloog aan op een lange dunne twijg die boven de andere takken uitstak en zette keurig volgens het boekje de landingsprocedure in: poten naar voren, flappen uit en gewicht naar achteren verplaatsen. Terwijl ik dacht: ‘die is niet goed bij z’n hoofd’, zag ik hem met beide klauwen de twijg vastgrijpen. Zoals je kon verwachten, boog die meteen door onder het gewicht. In plaats van los te laten, hield hij krampachtig vast, kwam heel even ondersteboven te hangen en stortte toen slordig fladderend ter aarde. Ik had zoiets nog nooit gezien. En de andere vogels natuurlijk ook niet. Vanaf dat moment is hij de risee onder de vogelpopulatie van Keent en omgeving.

Lees meer...
 
Darwin en de walvis

Deze walvis probeert aan land te komenWalvissen genieten grote sympathie bij het publiek. Het is gissen naar het waarom, want het zijn lompe dieren met heel weinig verstand die de hele dag niets anders doen dan onzegbaar veel leed veroorzaken in de planktongemeenschap. Daar hoor je nooit iemand over. Alle dieren hebben rechten, behalve plankton. En over de bijvangsten wordt ook angstvallig gezwegen, terwijl er nogal wat nietsvermoedende vissen naar binnen zwemmen in die ongelooflijk grote walvisbekken. Maar alles wat dit onbenullige bakbeest uithaalt wordt systematisch met de mantel der liefde bedekt.

Lees meer...
 


Banner