Slechte dieren
Op enkele uitzonderingen na, hebben de dieren een verdorven karakter. Moorden, plunderen, beledigen, vernielen en verkrachten zijn zo’n beetje de bezigheden waarmee de meeste dieren hun dag stukslaan. Voor wat een dier op één dag uithaalt, zou een mens levenslang worden opgesloten. De dieren echter komen er mee weg want hun gedrag is aangeboren, vindt de Groene Khmer. Onzin! Onderzoek van het WNBF wijst uit dat het verderfelijke gedrag van dieren is aangeleerd. Het WNBF pleit ervoor om met rigoureuze maatregelen (uithuisplaatsingen van jonge dieren, heropvoedingskampen e.d.) een einde te maken aan de totale wetteloosheid in het dierenrijk.

Stoffige schijtvogel bedreigt cultureel erfgoed

Directeur WNBF doet boekje open

duif

Toen ik vanmorgen de krant uit de brievenbus ging halen, zag ik tot mijn grote droefenis dat mijn voordeurstoep in één nacht tijd weer geheel was onder gescheten door duiven. Sinds begin dit jaar brengen ze met z’n tweeën de nacht door op een sierricheltje van amper tien centimeter breed recht boven mijn stoep. Een normale vogel haalt het niet in zijn hoofd om er te gaan zitten, laat staan schijten. Voor duiven echter is dit geen enkel probleem, want dat is namelijk het enige waar ze goed in zijn: zitten en schijten. En in het maken van achterlijke geluiden. Het is vaste prik, zit je ’s avonds te genieten van twee lijsters die tegen elkaar aan het opbieden zijn, landt er binnen een minuut een duif in de buurt om het schitterende gezang te verstoren met zijn botte “Roekoekoe, Roekoekoe, Roe…..” Dat ze dan ook nog eens de gewoonte hebben om hun zin niet te af te maken, maakt de zaak er nog irritanter op. Je zou verwachten dat zo’n onbeschaafd dier zich thuis voelt in de buurt van moerassen, vuilnisbelten of mestvaalten.

Lees meer...
 
Indiase tijgerteller gooit bijltje er bij neer

Suresh Raina: 'het is niet te doen'

tijgertellerVier zwaar gewonde en 11 vermiste tijgertellers; dat is de trieste balans van de laatste tijgertelling in India. Suresh Raina overleefde ter nauwer nood een aanval door een tijger. En hoewel het tellen hem in het bloed zit, heeft hij toch besloten om er mee op te houden. "Het is mooi geweest", zegt Raina vanaf zijn hospitaalbed in Madras. "Op zich is het een prachtig vak, maar het grootste probleem met tijgers is dat ze niet blijven zitten als je aan het tellen bent en dat ze hun poten niet thuis kunnen houden."

Lees meer...
 
Slecht nieuws: het gaat goed met tijgerpopulatie India
tijgerVoor het eerst in lange tijd is het aantal tijgers in India toegenomen, zo maakte de Indiase overheid onlangs met veel enthousiasme bekend. Een eeuw geleden liepen er nog ruim honderdduizend rond. In 2007 werden er nog maar 1400 geteld. Een pakket beschermende maatregelen heeft er toe geleid dat er in de afgelopen twee jaar ruim driehonderd zijn bijgekomen. Daar is het WNBF niet blij mee. En de plaatselijke bevolking van India ook niet. Want het betekent dat de kans op een ontmoeting met een tijger weer met vele procenten is gestegen. En die zijn nooit gezellig.
 
'Nee, dit is niet de tong van Julio!'

stier01Je trekt je mooiste pakje aan voor een fijne wandeling door Sevilla, je bezichtigt op je gemak een historische arena, rent er plotseling een halve gare stier op je af met alle gevolgen van dien: gat in je kin en je mooie pakje helemaal besmeurd. Julio is nog steeds sprakeloos van dit zinloos geweld. Het WNBF zwijgt echter niet. Een brief op hoge poten is onderweg naar de bevoegde instanties met de volgende boodschap: "Stop het bot geweld der Spaanse stieren of anders zwaait er wat!"

Lees meer...
 
Alle zegen komt van boven...
schijtolifant
 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 3
Banner