Red de circusdieren!

Red de circusdieren! Circusdieren zijn hoffelijk en galant in de omgang.WNBF start landelijke petitie

 

Schokkend nieuws: de nieuwe regering gaat circusdieren verbieden! Het Wereld Natuurbestrijdingsfonds is verbijsterd. Circusdieren zijn de enige dieren die hoffelijk zijn in de omgang en ook nog eens een goede vakopleiding hebben gevolgd. Ze zijn volledig geïntegreerd in onze maatschappij. En uitgerekend deze succesvolle diergroep wordt de wildernis weer ingestuurd. Dit mag niet gebeuren!

 

Het leven in de wildernis is een hel. Geen enkel dier dat ’s morgens de ogen opslaat, heeft ook maar de minste zekerheid dat het de avond haalt zonder te zijn bedreigd, beroofd, verkracht of vermoord. Het leven in het wild is een wetteloze chaos waar alleen het recht van de sterkste telt. Het is 24 uur per dag opletten geblazen. Één moment van onachtzaamheid en je bent er geweest.

 

Wat een verschil met het leven van circusdieren. Want als circusdieren ’s morgens hun ogen opslaan, is hun grootste zorg niet of ze het einde van de dag wel halen, maar of het ontbijt op tijd wordt geserveerd. Gedurende de dag wordt er stevig getraind en ’s avonds, na het diner en een uurtje uitbuiken, volgt dan de apotheose: een optreden voor groot publiek met als beloning een daverend applaus. Dieren in het wild krijgen nóóit applaus. Circusdieren genieten er dan ook van met volle teugen. En het zij hen gegund. Door keihard werken hebben ze carrière gemaakt en een positie verworven waar hun soortgenoten in het wild met jaloerse blikken naar kijken.

 

Aan dit fantastische leven wil de nieuwe regering een einde maken. En waarom? De arbeidsomstandigheden zouden slecht zijn. Wat is dat voor argumentatie? Als in de bouw de arbeidsomstandigheden slecht zijn, ga je toch ook de bouwvakkers niet verbieden? Dan ga je iets doen aan de arbeidsomstandigheden! Het WNBF vindt dan ook dat alle circusdieren moeten worden beschermd middels de ARBO-wet en betaald moeten worden volgens de CAO die geldt voor amusementsbedrijven.

 

Tot slot moet ons van het hart dat het WNBF diep is teleurgesteld in de PvdA. Het is wrang dat juist deze partij meewerkt aan een verbod dat uitsluitend gericht is tegen allochtone dieren. Bengaalse tijgers en Afrikaanse olifanten moeten hun biezen pakken. Hollandse paarden, pony’s, geiten en hondjes mogen blijven. En dat in 2012. Het is nauwelijks te geloven allemaal.

 

Binnenkort start het WNBF termijn een landelijke petitie om deze rampzalige wet van tafel te krijgen. Red de circusdieren!

 
Banner