Premier Rutte start landelijke petitie WNBF: 'Zeehondjes zijn lui'

Mark Rutte en Theo van Duren'Dit kan zo niet langer!'

OSS - Premier Mark Rutte gaf afgelopen zondag het startschot voor de landelijke petitie 'Zeehondjes zijn lui'. In de kolkende grote zaal van De Groene Engel in Oss nam hij uit handen van Theo van Duren, directeur van het Wereld Natuurbestrijdingsfonds (WNBF), het 'Zeehondjes zijn lui'-shirt in ontvangst. "Willen wij het land er weer bovenop helpen, dan wordt het de hoogste tijd om de zeehondjes stevig aan te gaan pakken", zei hij in een vlammend betoog. "Dit kan zo niet langer!"


Onder luid applaus en instemmend gejuich van de 400 aanwezigen vervolgde Rutte: "Het positieve beeld dat door de Groene Khmer van zeehondjes wordt neergezet, staat haaks op de werkelijkheid. Zeehondjes staan veel te laat op en voeren de hele dag geen donder uit. Zodra ze echter worden aangesproken op hun gedrag, wenden ze voor ernstig ziek te zijn. Maar het zijn altijd vage klachten: onderrug, bekkeninstabiliteit, burn out. U kent het wel. En deze dieren moeten dan een voorbeeld zijn voor onze jeugd? Ik zeg driewerf néé! Als dit gedrag een voorbeeld moet zijn voor onze jeugd, dan gaat ons land ten onder. Dus bij deze roep ik al mijn onderdanen op om vandaag nog de petitie te ondertekenen!"

Voor het ondertekenen van de petitie: www.luiezeehondjes.petities.nl.

 EU-top
Dat waren mooie woorden van de minister president. Hoe hoog hij het belang van deze actie inschatte, blijkt uit zijn optreden tijdens de EU- top in Brussel. De onderhandelingen duurden zo lang dat hij de manifestatie in De Groene Engel dreigde mis te lopen. Volgens ingewijden schijnt premier Rutte uiteindelijk de breuk met de Engelsen te hebben geforceerd. Na eerst keihard met de vlakke hand op tafel te hebben geslagen, is hij opgestaan met de historische woorden: "Now listen good everybody: I have to go to Oss now! So, or you go further without the English or without me!". Kijk, dan ben je een staatsman. Heel Europa ging als een blok achter Mark Rutte staan. En Cameron mag aan het parlement gaan uitleggen dat de zeehondjes hem de das hebben omgedaan.

Theo van Duren en Mark RutteKeerpunt
Beste sympathisant van het WNBF: We staan op een keerpunt in de geschiedenis. We zinken weg in fatalisme en gaan onherroepelijk naar de kloten, óf we rechten onze rug en gaan onder aanvoering van onze minister president en het WNBF de strijd aan. Help ons land er weer bovenop en onderteken de petitie. Stuur de link door naar al je vrienden, vriendinnen, vijanden, familie, kennissen en onbekenden. Er móeten 40.000 handtekeningen komen. Dit onderwerp móet in de Tweede Kamer worden besproken. En het móet leiden tot maatregelen. Ik houd jullie op de hoogte.

Theo van Duren, directeur Wereld Natuurbestrijdingsfonds

 

 
Banner