Krankzinnige projecten van de Groene Khmer
Onder Groene Khmer verstaat het WNBF alle verenigingen, stichtingen, bedrijven en overheidsinstellingen die openlijk heulen met de vijand. Zij houden zich bezig met het bedenken en uitvoeren van grootschalige natuurprojecten waarvan het rendement omgekeerd evenredig moet zijn aan de kosten. De funeste uitwerking van deze projecten op mens en dier wordt door het WNBF ondubbelzinnig aan de kaak gesteld. Op deze pagina een inventarisatie van de projecten en de vaak desastreuze gevolgen ervan.

Catastrofale actie Greenpeace in Noordzee

Nieuwe diersoorten verpletterd door rotsblokken!

greenpeacesteenVerleden week ontdekten duikers tal van nieuwe diersoorten op de Klaverbank in de Noordzee waaronder de Breedkopharlekijnslak, de Rugstreepoprolkreeft en de Spiegelslak. De dieren waren uiteraard in hun nopjes dat ze eindelijk waren ontdekt maar hebben er helaas niet lang van kunnen genieten. Want nog geen drie dagen later maakt Greenpeace rigoreus een eind aan de pret met een bombardement van rotsblokken op precies dezelfde plaats. De voorlopige balans van de actie: 38 doden, 57 zwaar gewonden en er worden er nog 15 vermist. Het WNBF roept op tot actie. Bescherm de nieuwe diersoorten tegen Greenpeace!

 
Stop de windmolens!

JavaScript is uitgezet!
Om de content af te beelden, heb je een browser nodig die JavaScript ondersteunt.

 
Weer een opmerkelijk product van het Groene Denken
epicfail
 
“Lage landen willen ecologisch WK organiseren”
ecologischwkDit was de raadselachtige kopregel in diverse Belgische en Nederlandse nieuwsmedia. Een ecologisch WK? Wordt er gevoetbald met geitenwollen sokken in sandalen? Worden er uitsluitend snacks verstrekt vervaardigd uit zemelen en gierst? Komen er stadions die zichzelf afbreken in plaats van dat de supporters het doen? Nee, niets van dat alles. Het ecologische zit hem als ik het goed heb begrepen in het ter beschikking stellen van 2 miljoen fietsen voor de fans zodat ze zich duurzaam van het ene naar het andere stadion kunnen verplaatsen. De organisatie rekent er blijkbaar op dat de miljoenen fans zich al fietsend van Amsterdam naar Brussel zullen begeven. Om te laten zien dat het ze menens was, gingen Michael van Praag, Nederlandse voetbalbondvoorzitter, François De Keersmaecker, Belgisch bondvoorzitter en ambassadeurs Johan Cruijff, Ruud Gullit en Paul van Himst per fiets naar het hoofdkantoor van de FIFA in Zürich. Heel even was ik bang dat de heren waren getroffen door het GroeneKoldervirus, maar gelukkig, ze bleken niet te zijn vertrokken vanuit Amsterdam of Brussel, maar vanuit de dichtst bij gelegen fietsverhuurder in Zürich. Toch nog ruim een kilometer, maar het zij ze vergeven.
 
Waarom deze lelijkerd wel wordt beschermd en schoolkinderen niet...

modderkruiperDit is de modderkruiper. Ze noemen het een vis, maar waar normale vissen een voorkeur hebben voor helder water en zwemmen, heeft deze een voorkeur voor modder en kruipen. Het is dus eigenlijk een grote viespeuk. Het is dan ook een raadsel waarom hij op de rode lijst van beschermde diersoorten is geplaatst. De gevolgen van deze administratieve blunder kost handenvol geld. Vlak bij mij in de buurt, in Keent, is de Groene Khmer bezig met het scheppen van nieuwe natuur. Een afgesloten arm van de Maas wordt volledig op de schop genomen. Een project van een miljoen of twintig. Onderdeel van het project is het verplaatsen van de modderkruiper. Hoeveel dat kost is niet helemaal helder. Hij staat op de balans samen met een paar zeldzame bloempjes en wat onkruid dat ook allemaal verplaatst moet worden. Een verhuizing van honderdduizenden euro's.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2
Banner