Goede dieren
Veel zijn het er niet, maar er zijn gelukkig ook goede dieren. Hiermee doelen wij op dieren die zich geheel vrijwillig ten dienste stellen van de mens, zoals koeien, schapen, paarden en varkens. Circusdieren staan het hoogste aangeschreven bij het WNBF. Deze dieren zijn namelijk niet alleen hoffelijk in de omgang, maar hebben ook nog eens als enige een gedegen vakopleiding gevolgd. Een voorbeeld voor al het tuig dat de hele dag hoert en snoert.

Dunga jongste cursist Beveiliging 1

Onlangs startte het WNBF een basisopleiding voor olifanten die de beveiliging in willen. Hier ziet u de jongste deelnemer, Dunga, amper één jaar oud. Aan het onderdeel 'Discreet fouilleren' moet nog wat geschaafd worden, maar verder doet hij het voortreffelijk.

Dunga

 
Olifantenhospitaal WNBF in Botswana groot succes!

oilfantslurf

Onder grote belangstelling van de internationale pers opende het WNBF verleden jaar in de buurt van Selebiphikwe in Botswana het allereerste olifantenhospitaal ter wereld dat volledig gerund wordt door de olifanten zelf. Om dit ambitieuse project tot een succes te maken, werd reeds in 2004 gestart met het opleiden van medisch personeel. Want alleen gediplomeerde olifanten mogen aan de slag. Hier ziet u zorgolifant Mieke die even temperatuurt nadat ze het ontbijt heeft geserveerd.

 
Humor in de dierenwereld.

JavaScript is uitgezet!
Om de content af te beelden, heb je een browser nodig die JavaScript ondersteunt.

 

De omgangsvormen in de dierenwereld zijn bedroevend. Zet Animalplanet maar aan en je bent er binnen de minuut getuige van hoe het ene dier het andere op gruwelijke wijze om het leven brengt. Er valt zelden iets te lachen. De aap in dit filmpje laat zien dat je ook anders met elkaar kunt omgaan.

 
Topdier van de week: de egel

Platte egelDe egel behoort tot de zeldzame dieren die zich volledig hebben aangepast aan de mens en de vooruitgang hebben omarmd. Voor hen die niks van egels weten: het is een uitzonderlijk plat zoogdier, bruin van kleur met een dieprode omranding. Het sympathieke diertje behoort tot de favorieten van het WNBF omdat het niks wil weten van de natuur. Hij kiest onvoorwaardelijk voor een leven op het mooiste materiaal dat door de mens is uitgevonden: asfalt. Volstrekt bewegingsloos, als ware hij in trance, brengt de egel zijn leven door op dit unieke materiaal. Fietsen, motoren, vrachtwagens: niets kan zijn geluk verstoren. Hij wordt als het ware één met het asfalt.

Lees meer...
 
Konijnen blijken toch enig nut te hebben

Konijn kruipt uit panHet officiële WNBF-standpunt ten aanzien van konijnen luidt: konijnen zijn eenvoudig van geest, ongelooflijk hitsig en buitengewoon schadelijk voor de gewassen. Dat ze enig nut zouden kunnen hebben (behalve in de pan), was ons niet bekend. Tot ik onlangs stuitte op een artikel op de website Panzerfaust waaruit blijkt dat het konijn wel degelijk de mens van dienst kan zijn.

Ik citeer Max J. Molovich: “Germaanse huisvrouwtjes gebruikten konijnen bij het afstoffen van hun huis. In feite was dat de voorloper van de Swiffer. Volgens sommigen komt het woord ‘Swiffer’ dan ook van het geluid dat konijntjes met hun neusje maken wanneer je ze in hun poepert op een stok prikt en er het huis mee gaat afstoffen. Wat veel mensen niet weten is dat het konijn bij de Germanen heilig was en dus niet mocht worden gedood als je er je huis mee ging afstoffen. De konijnen waren derhalve levend wanneer ze over de vloer werden geschoven om stof en haren aan te trekken.”
Lees meer...
 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2
Banner