Columns

Als natuurfilosoof en grondlegger van het WNBF schrijft drs. T.C.M. van Duren al jarenlang wetenschappelijke rapporten over de ongelooflijke slechtheid van de natuur. Om deze soms taaie stof voor het grote publiek toegankelijk te maken, verwerkt hij zijn materiaal ook in columns die wekelijks verschijnen in het prachtblad Arena, weekblad voor Landerd.Directeur WNBF in slaapkamer aangevallen door wesp!

wespVanmorgen moet een suffige herfstwesp rond de klok van 06.30 uur mijn slaapkamer zijn binnengezwalkt om een noodlanding te maken op mijn hoofdkussen. Dit alles zonder dat ik erg in had want ik lag lekker te slapen. Tot het moment dat ik mij omdraaide en ongenadig in mijn voorhoofd werd gestoken. Met een kreet van pijn grijpend naar mijn voorhoofd voelde ik dat ik een beestje plette. Nadat ik het bedlampje had aangeklikt, zag ik vol ongeloof een wesp naast mijn hoofdkussen liggen. Een wesp... eind september!? Zijn ze nou helemaal besodemieterd! In de zomer doen ze er alles aan om ervoor te zorgen dat je op een terras niet één minuut rustig kunt genieten van je drank en je eten en dan vervolgens ook nog eens vrolijk in de herfst slaapkamers binnendringen om mensen overhoop te steken in hun eigen bed!?

Lees meer...
 
Theologische bespiegelingen: 'Beter dan God'
godNatuurlijke wetmatigheden pakken altijd ten nadele uit van de mens. Dagelijks worden we ermee geconfronteerd: fietsbanden die wel leeglopen, maar nooit vol; afvoerpijpen die dicht gaan zitten, terwijl dichte afvoerpijpen nooit uit zichzelf opengaan; geveegde stoepen die wel vanzelf smerig worden, maar smerige stoepen nooit vanzelf weer schoon en meer van dat fraais. Nu heb ik eens na zitten nadenken over de vraag: ‘wie zit hier achter?’ En ik denk dat ik het weet. Volgens mij is het God. Die gebruikt de natuur om ons het leven zo zuur mogelijk te maken. En dat doet hij uit pure kift. Omdat wij iets kunnen wat Hij niet kan. God mag dan mirakels kunnen scheppen, maar wat je er dan verder mee aan moet, weet Hij niet.
Lees meer...
 
Is het WNBF links of rechts?

rellenAls directeur van het Wereld Natuurbestrijdingsfonds probeer ik me verre te houden van politiek. Want het is heel slecht voor je winkel als je het etiket ‘links’ of ‘rechts’ krijgt opgeplakt. Maar dat valt bepaald niet mee. In Nederland is het Groene Denken sterk verbonden met de linkse partijen. Dus kritiek op Groen betekent al snel dat je als rechts wordt gezien. Onlangs trad ik op in Oss, in politiek café Zout van de SP. Daar deed ik verslag van mijn tocht naar Kopenhagen en vertelde ik het verhaal van de elektrische scooters. Hero Brinkman van de PVV was daar ook als gastspreker en die kwam meteen na afloop naar me toe om me uitgebreid te complimenteren. Want de PVV zit op dezelfde lijn als ik als het gaat over CO2 en milieumaatregelen. Gek genoeg blijkt het WNBF-gedachtegoed ook aan te sluiten bij ultralinks!

Lees meer...
 
Goede voornemens

asbakEr is weer bar weinig terechtgekomen van al mijn goede voornemens van een jaar geleden. Of beter gezegd: niets. En dat terwijl ik toch de lat niet al te hoog had gelegd. Want na dertig jaar mislukte voornemens, ben ik een paar jaar geleden eens goed gaan analyseren waar het nou aan lag. Het bleek gelukkig niet aan mij te liggen, maar aan mijn voornemens. Die waren simpelweg onhaalbaar.

Lees meer...
 
Kopenhagen: de gekheid ten top

Het was woensdagmiddag 16 december 2009 om 16.21 uur. Ik was in het gigantische perscentrum van het Bella Center in Kopenhagen en voerde een geanimeerd gesprek met een journaliste. Op vernoemd tijdstip stelde ik haar de volgende vraag: “Can you tell me how much CO2 is blown in the air bij nature and how much by people?” Ze keek me even verbaasd aan, begon toen een omslachtig verhaal over de balans van uitstoot en opname van CO2 door de natuur en hoe delicaat dat evenwicht was, maar op mijn vraag antwoordde ze niet. Toen ik hem herhaalde, begon ze wederom breedvoerig van alles te verklaren. Na lang aandringen zei ze uiteindelijk: “ I think it's about 15% nature en 85% human”. Was dit een journaliste van het plaatselijk suffertje zult u zich afvragen? Nee, beste lezers. Houd u vast: dit was een journaliste van ' Nature', het meest prestigieuze wetenschappelijke tijdschrift ter wereld! Ik kon mijn oren niet geloven dus heb ik het haar nog eens laten herhalen om elk misverstand uit te sluiten. En ze zei wederom hetzelfde. Ik was verbijsterd. De hele middag ben ik vervolgens bezig geweest met het stellen van deze vraag aan journalisten en vertegenwoordigers van belangenorganisaties. In totaal heb ik zo'n zestig mensen deze vraag gesteld. En geloof het of niet, niemand wist het antwoord!

Lees meer...
 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2
Banner