Bot geweld
Voor mensen die er in slagen om overeind te blijven in de strijd tegen pesterijen, gaat de natuur uit een ander vaatje tappen. Ook op het eind van dit jaar zullen wederom door aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, vloedgolven en orkanen honderdduizenden mensen zijn verpletterd, verbrand, verdronken of weggewaaid. Het WNBF legt zich hier niet bij neer. Genoeg is genoeg! Wij zinnen op keiharde acties om een eind te maken aan dit zinloze geweld.

En wij maar spaarlampen draaien

voorbodeHet is nauwelijks te geloven, maar op de klimaattop in Kopenhagen blijken geen harde afspraken te zijn gemaakt over het jaarlijks aantal vulkaanuitbarstingen noch over de maximale CO2-uitstoot per uitbarsting.

 

 

 
Stank voor dank

Man zit bij ingestort huisJa, het is je wat, Pedro de Mosquita. Gaat het je eindelijk een beetje voor de wind als winkelier in Port-au-Prince, je doet voor het eerst in je leven een donatie aan het Wereld Natuurfonds, krijg je dit. Schokkend. Maar zo werkt de natuur. Ze is meedogenloos en ongevoelig voor offers. Keihard terugslaan is de enige optie.

 

Steun het WNBF.

 

 

 
Minder natuurrampen in 2009 dankzij WNBF

bliksemBegin dit jaar startte het WNBF zijn activiteiten. De natuur is er behoorlijk van geschrokken zoals u kunt lezen in onderstaand bericht dat gisteren verscheen in de dagbladen. Dit goede nieuws betekent echter niet dat we achterover kunnen gaan leunen. Want elk slachtoffer van natuurgeweld is er één teveel!

MUNCHEN - Natuurrampen hebben afgelopen jaar wereldwijd aanzienlijk minder schade aangericht dan in 2008. Door het uitblijven van grootschalige natuurrampen kwam de totale schade door stormen en aardbevingen uit op 50 miljard dollar. Dat is 150 miljard dollar minder dan een jaar eerder, zo meldde de internationale verzekeraar Munich. De natuurrampen eisten dit jaar ook minder mensenlevens dan gemiddeld. In 2009 kwamen ongeveer tienduizend mensen om door natuurgeweld. In de afgelopen tien jaar lag het gemiddelde jaarlijks op 75.000 slachtoffers.

 

 


Banner