WNBF bindt strijd aan met schadelijke klimaatbossen

Landelijke actie ‘Steun opwarming aarde’ start in Uden

theometbijlHet Wereld Natuurbestrijdingsfonds gaat de komende weken actievoeren tegen de klimaatbossen in Nederland. Volgens het WNBF vormen deze bossen een ernstige bedreiging voor het klimaat in Nederland. Er wordt teveel CO2 uit de lucht gehaald met als gevolg een dramatische daling van de temperatuur. Zaterdag 21 mei is de start van de landelijke actie ‘Steun opwarming aarde’ bij het klimaatbos aan de Patrijsweg in Uden. Om 11.55 uur zal WNBF-directeur Theo van Duren de eerste boom van het onlangs geplante klimaatbos om gaan leggen.


De WNBF-directeur maakt zich grote zorgen over het feit dat er in Nederland steeds meer klimaatbossen worden aangeplant. “Heel Nederland geniet met volle teugen van het schitterende voorjaarsweer. Dat moeten we zien te behouden. Maar die bossen vormen een ernstige bedreiging”, stelt hij. “Nu zijn de bomen en struiken nog klein, maar als ze straks volgroeid zijn halen ze zoveel CO2 uit de lucht dat de temperatuur spectaculair zal gaan dalen. Het is vijf voor twaalf. Bomen groeien snel. We moeten nú handelen, anders zitten we straks met de bevroren peren.”


Tegenacties
Van Duren houdt ernstig rekening met tegenacties van milieuorganisaties: “Het ligt allemaal nogal gevoelig bij de Groene Khmer. Dat opwarming van de aarde buitengewoon aangenaam is voor mensen, vereist een forse omslag in het groene denken. Maar ze moeten het toch met me eens zijn dat het veel fijner is om op een terrasje te bomen over het klimaat dan bij de centrale verwarming.” De landelijke dag voor de opwarming van de aarde maakt deel uit van een reeks acties. Indien de actie in Uden succesvol verloopt, staat de week erop het klimaatbos van Biddinghuizen op het programma. Later volgt de ballonnenactie CO2=OK! voor de basisschooljeugd.

 

 
Banner